Тиждень української писемності

6-10 листопада 2017 року в ВПУ № 55 м. Дніпропетровська відбувались заходи, присвячені тижню української писемності та мови.

Протягом тижня класні керівники провели тематичні інформаційні години, в інформаційному центрі було оформлено інформаційний стенд з питань розвитку і функціонування української писемності та мови.

Саме День української писемності і мови 9 листопада був вкрай насичений подіями. У цей день відбувся І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, під час якого учні виконали творчі завдання, спрямовані на перевірку знання української мови, уміння грамотно формулювати і висловлювати власну думку.

У цьому році учні училища вперше організовано взяли участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності, отримавши змогу перевірити свій рівень знань з української мови та грамотності.

Також у цей день учні відвідали Дніпропетровську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Першоучителів писання Кирила і Мефодія, де переглянули тематичну презентацію та поспілкувались зі співробітниками бібліотеки.

Завершився тиждень святковою лінійкою, на якій учні розповідали цікаві факти про українську мову та читали вірші. Також учні із задоволенням прийняли участь в уроці-вікторині, під час якого вони переглянути відеофільм з історії розвитку української писемності та прийняли участь у цікавих конкурсах на кращого знавця української мови.